Herstel van duurzaam medezeggenschap

Q: Hoe red je je bedrijf en krijg je je medezeggenschapspositie en inspraak terug? 
A: Door een snoeiharde strijd niet alleen juridisch maar ook communicatief te winnen! 

Voor Eneco COR – Communicatie naar aandeelhouders en pers

IMG_0558.JPG
 

Wat is de vraag aan Q&A | Communicatie?
De Centrale Ondernemingsraad van Eneco heeft Q&A | Communicatie gevraagd hen bij te staan en communicatief goed te adviseren in het gehele traject over de waarschijnlijke verkoop van de aandelen Eneco. Met als doel om Eneco een toekomstbestendige en duurzame nieuwe aandeelhouder bezorgen, die 100% garant staat voor de huidige visie en werkgelegenheid en die Eneco de noodzakelijke groei-impuls wil en kan geven naar de toekomst. 

Wat is de urgente aanleiding? 
De aandeelhouders (53 gemeenten) willen Eneco verkopen. De verkoop is een logisch vervolg op de splitsing van netbeheer en de stroomoplevering en –levering. Gemeenten die eigenaar waren van Nuon en Essent gingen deze gemeenten voor. Zij hebben bijna 10 miljard euro ontvangen; de hoofdprijs. Gemeenten zien de huidige verkoop van Eneco-aandelen als een aantrekkelijke mogelijkheid om mooie en nuttige zaken voor hun gemeenschappen te kunnen uitvoeren. 

Wat is het hogere doel van de COR?
Nederland schoon houden, door duurzame energie voor iedereen.

Wat zijn de concrete doelen van de COR?

  • De betekenisvolle duurzame visie van Eneco te bewaken en ook voor de toekomst veilig te stellen;

  • De werkgelegenheid voor de overgebleven 3500 werknemers van Eneco toekomstbestendig te verankeren;

  • De werkgelegenheid bij Eneco een extra impuls geven door een ambitieuze groeiagenda te steunen.

Wat is de toonzetting van de COR?

  • Kritisch constructief;

  • Streng bewakend;

  • Hoopgevend ambitieus.

Willem Hofman, voorzitter COR: “Wij begrijpen dat gemeenten hun aandelen Eneco willen verkopen. Want door die verkoop kunnen gemeentebesturen wenselijke en/of urgente zaken voor hun gemeenschap uitvoeren. Maar wij verbazen ons er wel over dat daarbij geen harde verkoopgaranties vooraf worden gegeven over onze en ook uw duurzame toekomst bij een eventuele nieuwe aandeelhouder. Eneco is een uniek bedrijf, waar betrokken mensen werken op basis van hun maatschappelijke betrokkenheid. Waar we geloven in een leefbare aarde en een schoon milieu. Wij leveren daarom 100% duurzame elektriciteit aan al onze particuliere en zakelijke klanten. Die hebben daar heel bewust voor gekozen. Die verantwoorde visie en dat bestaansrecht moeten gekoesterd en bewaakt worden.”